Yapı Fuarı’na Meston Damgası

Kentlerin modern dizaynını gerçekleştin Meston 20-23 Ekim tarihleri arası gerçekleştirilen 4. Yapı ve Dekorasyon Fuarı'nda sergilediği ürünler ile katılımcıların gözde markası oldu.

‘Malatya’da fuar tutuyor’

Şehirlerde ahşabı, taşı daha iyi kullanarak iyi bir noktaya gelindiğini söyleyen Malatya Valisi Mustafa Toprak; ‘İlimizdeki bina ve benzeri alanların yapılmasındaki kalitenin ortaya çıkmasında ilişkin bir takım yapısal malzemeleri burada görüyoruz. Eski kadimden gelen binalardaki estetiği, bizi kendisine hayran bırakan görüntüyü yeni yapı malzemeleriyle özellikle yüksek değil yatay bir yapılaşma ile ama bizi cezbeden ahşabı, taşı daha iyi kullanarak bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Malatya’da fuar tutuyor. Fuarları daha da büyütmemiz, geliştirmemiz, katkı sağlamamız gerekiyor. Bu fuar organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘Meston örneği olmayan, kentlere estetik verebilen kendi modellerini üretiyor’

Belediyelerde bu tür üretimlerin çok az olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır; ‘Bölgede sayılı belediyeler arasındadır. Kent mobilyaları üretebilen, altyapıdaki kullanılan onlarca farklı model ile birlikte Esenlik bu alanda çok iyi bir noktadadır. Örneği olmayan kentlere estetik verebilen, şık olan kendi modellerini üretebiliyor. Esenlik kent estetiği için ürettiği ürünler alanında çok büyüdü. Malatya ile birlikte Türkiye’nin birçok iline ürün satması Esenlik’in farkını ortaya koyuyor. Malatyalıların firması olan Meston bu alanda daha da büyüyecek’ ifadelerini kullandı.

‘Sadece Malatya’da değil Türkiye’nin birçok ilini gezerken sokağında, caddesinde, parkında  Meston markasını görebileceksiniz’

Meston’un işine önem verdiğini ve severek yaptığını ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; ‘Malatya geleneğe dönüşen bölgesel fuarlara ev sahipliği yapıyor.  Esenlik’in faaliyet alanlarının çok olması fuarların tamamına katılmamıza olanak sağlıyor.  Meston işine önem vermektedir. Bu bölümün kurgusuna çok önem veriyorum. İstanbul’da bu boyutta bir firma var, onun haricinde kamu şirketi olarak Esenlik tek. Belediyemizin ihtiyaç duyduğu bütün ürünleri kaliteli bir şekilde üreterek sunmayı kendimize görev edindik. Kurgu olarak çok güzel, iş alanı olarak çok büyük, bu konsepte iş yapan tek şirketiz. Küçük bir şirketti. Şu anda 200 çalışanı ve yılda 50  milyon ciro yapan bir şirket haline dönüştürdük. Üretimini yaptığımız bütün ürünleri bütün yönleri ile üretiyoruz. Çoğu büyükşehirlerin kullanmadığı, küçük belediyelerin hiç görmediği kumlamalı kilit taşını biz yıllardır kullanıyoruz şehrimizde. Özellikle renkli malzemeler kullanıyoruz. Bu fuarda özellikle ahşap yönümüzü öne çıkaralım dedik. Ahşap ömrünü üç katı uzatabilen açık alan ahşap işlemede önemli olan emprenye tesisini Malatya’da ilk biz kurduk. Bir parkta ya da yol güzergâhlarında kent mobilyaları anlamında ne lazımsa bunun hepsini üretiyoruz. İyi bir noktaya geldiğimizi bu fuarda görebiliyoruz. İşimizi severek yapanı Allah’ta sever. Bu bölümü hızlı geliştirdik. Sadece Malatya’da değil Türkiye’nin birçok ilini gezerken sokağında, caddesinde, parkında  Meston markasını görebileceksiniz’ şeklinde konuştu.